top of page
bcc138e8-9273-4431-9daf-12dd56538dd4 6.JPG
97D8946D-15F8-43B0-82E4-5A20E63ABA62.jpeg

Groepsretraites

Als je te maken hebt met rouw, verlies of andere uitdagingen in het leven is er geen zogenaamde "quick fix" (snelle oplossing). Een groepsretraite werkt wel als een katalysator. Door een gericht programma te volgen in een groep van gelijkgestemden in een mooie en rustige omgeving is het mogelijk om in korte tijd grote stappen te zetten in verwerking en persoonlijke ontwikkeling. Bij Magnone bieden we meerdere groepsretraites aan.  

Doel van een groepsretraite

Het is ons doel om je thuis te laten voelen op deze prachtige plek en waar je dat wilt of nodig hebt te helpen met je zoektocht. Dat kan bijvoorbeeld door een gesprek bij de haard in de Salon of door een gezamenlijke wandeling in de directe omgeving. Er zijn diverse boeken, opdrachten en methodieken beschikbaar om je te ondersteunen.

 

Door even in andere wereld te stappen van ruimte, rust, stilte en vrijheid kun je in hele korte tijd bereiken wat je anders maanden of zelfs jaren zou kosten. Het is uiteindelijk een kwestie van durf om je zelf dit te gunnen. 

FBB7D27D-0F39-49A6-A34A-65C508D115E0.jpeg

De verschillende soorten groepsretraites

FBB7D27D-0F39-49A6-A34A-65C508D115E0.jpeg

Bezinningsweek voor nabestaanden

Een week van bezinning in een prachtig landhuis in Lavercantiere (Frankrijk) voor maximaal 6 personen! Er is tijd en aandacht om stil te staan bij je rouw en verdriet en vanuit dit stilstaan te ontdekken wat nodig is om verder te kunnen leven. Een goede afwisseling van rust, stilte, groepsgesprekken, individuele gesprekken, wandelingen en excursie naar Rocamadour. Thema’s die o.a. aan de orde komen: rouw en emoties, rouw en je omgeving, wie ben je zelf zonder de ander, hoe leef je verder zonder je geliefde?

Le chateau.JPG

Eenzaamheid

 

In een week van reflectie gaan we bij Magnone aan de hand van een zorgvuldig samengesteld  programma stil staan bij eenzaamheid. Veel nabestaanden ervaren dit als het moeilijkste deel van verlies. Met gelijkgestemden staan we stil bij wie je bent zonder die ander, hoe je het leven vorm geeft zonder partner en hoe je goed alleen bent.

In het programma is er veel ruimte voor rust, stilte, groepsgesprekken, individuele gesprekken en excursies.   

fd0f4886-0f9d-4de5-bb1c-1b5a97fcc48b.JPG

Verlies na scheiding

 

Een week van "stil staan" bij het verlies door scheiding. In een prachtig landhuis in Zuid-West Frankrijk staan we echt stil bij het verdriet en de pijn ten gevolge van scheiding.  En hoe het leven opnieuw vorm gegeven kan worden. Door een goede afwisseling van stilte, rust, groepsgesprekken en individuele coaching. 

DD03A161-7A0B-47DC-A4CB-D83E1E51840B.heic

Slaapkamer

Een eigen slaapkamer met een heerlijk groot bed, en eigen sanitair.

Excursies

Er is in de omgeving zoveel te zien en te beleven. Welke excursie(s) wil jij doen? 

Eten & drinken

De trajecten zijn op maat en inclusief eten en drinken, regionaal en van kwaliteit.

Totale reis

We kunnen je een traject aanbieden inclusief de totale reis.

Zwembad

Een zwembad van 6 bij 11 meter met een heerlijk terras met ligbedden

Coachsessies

Elk traject bevat meerdere individuele coachingsgesprekken

Heb je interesse in een groepsretraite? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Bedankt!

Wat ontvang je?

Gedurende je verblijf heb je de beschikking over een ruime slaapkamer met een goed tweepersoonsbed en eigen sanitair.

 

In de gezellige woonkamer (salon) wordt gezamenlijk gegeten. Er is daar ruimte voor een gesprek, koken, lezen en ontspannen. Rond het huis zijn verschillende plekken om rust te ervaren. Het zwembad en/of de hottub is beschikbaar.

De retraite wordt standaard aangeboden inclusief eten en drinken. Op jouw verzoek stellen we graag een compleet pakket voor je samen, inclusief de totale reis, (coaching)sessies en excursies.

5BE842BF-BF87-4884-BEDB-70879D61C3A2.jpeg

Rinze Schotanus

Coach en organisator

Echtheid leidt tot kwetsbaarheid en vanuit kwetsbaarheid kom je tot verbinding. En dat is waar het leven wat mij betreft om draait. Te beginnen met verbinding met jezelf. En van daaruit verbinding met je geliefde, je kinderen, je familie, je vrienden, maar ook met je werk, met collega's. Mijn jarenlange ervaring in gespreksvoering en (loopbaan)begeleiding, mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en een non-conformistische en creatieve aanpak gecombineerd met een ideale locatie, vormt de mix waarmee ik je graag wil helpen antwoorden te vinden op jouw vragen. 

2e8316d2-1cbf-4700-8550-d951877a05ac.JPG

Het belangrijkste is dat ik me nu bewust ben geworden van mijn handelen en de

keuzes die ik hierin maak. Rinze heeft de gave dat hij dit in één weekend bij mij heeft blootgelegd en mij vervolgens tot actie heeft gezet. Toen ik meer vanuit mijn gevoel dan mijn ratio kon leven, ben ik stappen

gaan zetten.

Ron Wolters, Salesmanager

bottom of page