top of page

Recensie: retraite als evaluatie van de onderneming

Vincent en Sander kwamen in de zomer langs bij Magnone en hebben een recensie geschreven over hun verblijf:


Wij hebben een 5-daags verblijf gehad in Magnone gelegen in Frankrijk vlakbij het plaatsje Lavercantière. Het doel van dit verblijf was om een leuke tijd met elkaar te hebben en om helderheid te krijgen op welke manier wij verder willen met ons bedrijf en met elkaar. Rinze Schotanus heeft voor ons een programma opgesteld die varieerde van culturele en sportieve activiteiten in combinatie met inhoudelijke gesprekken over ons en ons bedrijf.


Verblijven bij Magnone

Allereerst willen wij iets zeggen over het verblijf bij Magnone. Het is een fantastische plek. Gelegen boven op een heuvel heb je een fantastisch uitzicht op de omgeving. Vooral het uitzicht als je op het ligbed bij het zwembad ligt, is genieten. Ook vanuit het zwembad heb je dit uitzicht. Dit maakt een sprong in het zwembad meer dan waard. En de rust was zeer aangenaam.


Als je in de accommodatie bent, voel je echt dat je in Frankrijk bent. De sfeer is echt Frans.

We hadden allebei een zeer ruime tweepersoonskamer met een badkamer. Er is geen twijfel over mogelijk dat er niet is bezuinigd op een goede nachtrust. De bedden waren heerlijk.


Elke ochtend verse broodjes, jus d’orange, koffie en een smoothie. In de middag een zelfgemaakte lunch of een lunch in een typisch Frans café en ’s avonds samen koken of naar een restaurant voor een heerlijke hamburger. We kwamen niets te kort.


Activiteiten in de omgeving

In de omgeving zijn veel culturele en sportieve activiteiten te vinden. Wij hebben een kanotocht gedaan van 2,5 uur op de rivier de Dordogne. Mooie dorpen gezien en mooie natuur. De 25 kilometer lange tocht op de elektrische mountainbikes was ook erg leuk. Ondanks een lekke band en af en toe wat motregen, hebben we deze tocht met veel enthousiasme volbracht.


Van de diverse culturele activiteiten in de omgeving hebben wij gekozen om naar Rocamadour te gaan en naar Gouffre de Padirac. Het eeuwen oude plaatsje was zeker een bezoek waard. En met een bootje 500 meter in een grot varen was ook erg bijzonder. Uiteindelijk hebben veel trappengelopen in zowel Rocamadour als in Gouffre de Padirac. Eigenlijk beschouwen wij dit niet alleen als een culturele activiteit, maar ook als een sportieve activiteit.


Gesprekken over het ondernemerschap

Ons verblijf had ook als doel om met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van onze onderneming en onze onderlinge samenwerking als vennoten. Deze gesprekken werden geleid door Rinze. Zijn jarenlange ervaring als ondernemer, in combinatie met de persoonlijke benadering, heeft ons geholpen om onze visie bij te stellen voor onze onderneming en voor onszelf. In diverse gesprekken hebben we de diverse facetten van ons ondernemerschap en onze persoonlijke kwaliteiten doorgenomen. Ook zijn we ingegaan op ons als persoon. Wat vinden wij, naast onze onderneming, nog meer leuk in ons leven en wat zijn onze uitdagingen in het leven.


Om de gesprekken met diverse invalshoeken in te gaan, heeft Rinze ons diverse inzichten gegeven die wij als ondernemer, maar ook als persoon, verder hebben geholpen.


De conclusie is dat wij erg blij zijn dat wij de reis naar Magnone in Frankrijk hebben gemaakt. Wij hebben veel lol gehad met elkaar en de inzichten waar wij mee zijn vetrokken, hadden wij niet kunnen verkrijgen tijdens besprekingen op ons kantoor. De rustige omgeving en het voortreffelijke gastheerschap heeft ervoor gezorgd dat wij volop genoten hebben van ons verblijf.


Rinze, bedankt voor deze belevenis!!!


Vincent & Sander

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page