top of page
  • rsc35a

Nu even geen kinderen. Vakantie voor onderwijsmensen.

Het hele jaar kinderen, maar tijdens de vakantie even niet. Interview met Marco en Sanne over hun “kinderloze” vakantie.1.        Hoe zijn jullie op het idee gekomen om bij Magnone vakantie te vieren?

 

Sinds de coronaperiode hebben we noodgedwongen de keuze gemaakt om binnen Europa op vakantie te gaan. Voorheen maakten we gezamenlijk altijd wat verdere reizen per vliegtuig. Tijdens de Coronaperiode vonden we het een fijner idee om met de auto op vakantie te gaan. We kwamen al snel tot het besluit dat de reis richting Frankrijk moest gaan. We wilden een vakantie waarbij we vanuit een rustig onderkomen, omringt door natuur,  activiteiten konden ondernemen. We vinden het fijn om niet naar gebieden te gaan waar massatoerisme plaatsvindt. We  kwamen via natuurhuisje.nl op Magnone uit. Het voldeed aan al onze eisen; een appartement waar je zelf kan koken, een oase van rust (weinig andere gasten of drukke gezinnen), een mooie uitvalsbasis voor wandel, fiets en kanotochten, een prachtig zwembad met ligbedden en een gezellige eigenaar.

 

2.        Wat doen jullie in het dagelijks leven?

 

Ik ben leerkracht op een basisschool in Amsterdam. Mijn vriendin is gedragswetenschapper bij Heliomare (onderwijs en revalidatie).

 

3.        Bij Magnone bieden we vakanties aan voor volwassenen. Er zijn dan dus geen kinderen. Wat vonden jullie daarvan?

 

Doordat we tijdens onze werkzaamheden veel drukte om ons heen ervaren, hebben we bewust gekozen voor een vakantie op een rustige plek in de natuur. We zijn dol op kinderen, maar we vonden het heel fijn dat we in alle rust aan het zwembad konden liggen, zonder enige hinder van ouders met kinderen om ons heen. Een perfecte plek om je weer goed op te laden voor een nieuw schooljaar. 

 

4.        Waarom zou je Magnone aanbevelen bij bijvoorbeeld collega's?

 

Ik denk dat het voor mensen in het onderwijs onwijs belangrijk is om in de vakantie helemaal tot rust te komen. Kinderen zijn fantastisch, maar ze slurpen wel veel energie. Ik hoor veel collega's dat ze toe zijn aan vakantie, terwijl ze dan net op vakantie zijn geweest.  Voor mensen die geen kinderen hebben, of waarvan de kinderen uit huis zijn, is Magnone de ideale plek om in alle rust je hoofd leeg te maken, te genieten van de mooie natuur, het lekkere eten, en een goed gesprek met bijvoorbeeld de eigenaar. Als je beschikt over een wielrenfiets is het een aanrader om je fiets mee te nemen. De glooiende wegen lenen zich prima voor mooie fietstochten. 

 

5.        Welke fijne herinnering komt er naar boven als je denkt aan jullie vakantie bij Magnone?

 

We zijn afgelopen zomer (2023) voor de tweede keer op vakantie gegaan bij Magnone. Het verblijf ziet er van de buitenkant al fantastisch uit. Het lijkt een soort oud kasteel, die je via een smal heuvelachtig kronkelweggetje bereikt. We vonden het heerlijk om met hoge temperaturen in het gloednieuwe zoutwater zwembad te kunnen duiken. Het voelde voor ons vaak als een prive zwembad, omdat er doorgaans maar enkele andere gasten verblijven. Als het weer het toeliet gingen we om de dag een fietstocht maken. Super leuk dat de eigenaar ook van fietsen houdt en een rondje mee wilde fietsen. Rond Magnone heb je fantastische fiets en wandelroutes. Heel fijn om even te sporten voordat je lui (maar voldaan) aan het zwembad ging liggen. 

 

We hebben ook warme herinneringen aan de barbecue avond, waarbij de eigenaar met zijn partner voor alle gasten een heerlijk maal heeft gemaakt. Een enorm leuke sfeer, waarbij mensen die ogenschijnlijk heel verschillend zijn toch enorm veel lol en goede gesprekken met elkaar kunnen hebben.

 

 

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page